fafa جولای 1, 2021

تعداد بسیاری از مردم خانه های خود را به امید توسعه و یافتن مکان بهتر برای زندگی در جای دیگر ترک می کنند. با گسترش کشورها و نیاز آنها به نیروهای جوان و کارآمد در بخش های مختلف، این افراد را قادر می سازد تا به کشورهای دور یا قاره های دیگر دسترسی پیدا کنند. مقصد مورد علاقه آن ها، کشورهای با سطح بالای زندگی و رفاه هستند و همین امر مهاجرت را به یک فرایند پیچیده و چالشی تبدیل کرده است که باید با دقت بالا انجام شود.

با توجه به اقتصاد قوی و امنیت نسبتاً بالای مجارستان و هزینه های پایین زندگی در این کشور در  سال ۲۰۲۱ شرایط مهاجرت به مجارستان نسبت به برخی از کشورها ساده تر است و آن را به یکی از گزینه های پیش روی مهاجران تبدیل کرده است. مجارستان کشوری از اروپای غربی است که از سال ۲۰۰۴ عضو اتحادیه اروپا است و در سال ۲۰۰۷ به اتحادیه شنگن پیوست. با اخذ اقامت مجارستان، امکان دسترسی آسان و بدون ویزا یا سایر اسناد مشابه به کشورهای اروپایی می توان بدست آورد و در بسیاری از کشور های اتحادیه اروپا به کار، تحصیل و بصورت کلی به زندگی پرداخت. مجارستان در صندوق بین المللی پول، بر اساس تولید ناخالصی داخلی از نظر قدرت اقتصادی، در جهان جز ۱۰۰ کشور برتر جهان است. هزینه زندگی در مجارستان به مراتب کمتر از اکثر کشورهای اروپایی است و جو اقتصادی و تجاری پویا و آسان گیر آن موجب رونق اقتصادی در اکثر شهرهای بزرگ این کشور شده است.

مساحت کشور مجارستان ۹۳۰۳۰ کیلومتر مربع می باشد. این کشور از شرق با رومانی، از شمال غرب با اتریش، از سمت شمال با اسلواکی، از شمال شرق با کشور اوکراین و از جنوب غرب با اسلوونی مرز مشترک دارد. زبان رسمی مردم مجارستان، مجاری و پایتخت آن شهر بوداپست و جمعیت این کشور حدود ۱۰ میلیون نفر است همچنین مجارستان به تاریخ و فرهنگ آن شناخته شده است.

راه های مهاجرت به مجارستان

از روش های موجود مهاجرت به مجارستان که در ادامه به آن می پردازیم، گزینه مناسب بستگی به خود شخص دارد.

مهاجرت از طریق تحصیل

یکی از رایج ترین روش های مهاجرت به مجارستان اخذ اقامت از طریق تحصیل است. مجارستان جز برترین کشورها از نظر خدمات آموزشی به شمار می رود و دانشگاه های این کشور جز برترین دانشگاه های جهان قرار دارد.

یکی از مزایای تحصیل در این کشور رایگان بودن آن است. از طرفی اکثر دانشگاه های مجارستان به زبان انگلیسی برگزار می شوند و مهاجران به این کشور با مشکل زیادی در مورد زبان برخورد نمی کنند.

دانش آموزان از سن ۳ تا ۶ سالگی به پیش دبستانی، ۶ تا ۱۴ سالگی به دبستان و از ۱۴ تا ۱۸ سال به دبیرستان می روند. تحصیل در این کشور تا سن ۱۶ سالگی برای افراد اجباری است.

دانشگاه های مجارستان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند که از مهمترین دانشگاه های آن می توان به دانشگاه فنی و مهندسی بوداپست، دانشگاه بین المللی بوداپست، دانشگاه سملوایز، دانشگاه مک دنیل، دانشگاه دبرسن، دانشگاه چمپلین بوداپست اشاره کرد. هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور به طور متوسط ۲۰۰۰ یورو در سال می باشد.

دانشجویان از سراسر جهان می توانند از بورسیه تحصیلی کشور مجارستان در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا بهره‌مند شوند، البته اخذ این بورسیه کار آسانی نیست و نیازمند نمرات و تحقیقات بالا و معتبر و همچنین مدرک زبان انگلیسی متناسب با مقطع تحصیلی است. (آیلتس 5 تا 6 و یا تافل 60 تا 80 برای کارشناسی، آیلتس 5.5 تا 6.5 و یا تافل 70 تا 90 برای کارشناسی ارشد و دکترا)

کسانی که موفق به دریافت این بورسیه می شوند دیگر لازم نیست شهریه دانشگاه را پرداخت کنند و کمک هزینه ای معادل ۱۳۰ الی ۴۰۰ یورو در ماه نیز به این دانشجویان تعلق می گیرد. اسکان این دانشجویان کاملاً رایگان است و دولت نیز مبلغ ۱۲۰ یورو به عنوان کمک هزینه زندگی پرداخت می کند.

یکی دیگر از مزایای تحصیل در کشور مجارستان اجازه کار به مدت ۲۰ ساعت در هفته برای دانشجویان است و همچنین، گرفتن ویزا برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.

مهاجرت از طریق کار

ارزان بودن هزینه های زندگی، وجود فرصت های شغلی متنوع و پایین بودن نرخ بیکاری (کمتر از ۵ درصد) در این کشور از جمله مهم ترین دلایلی است که بسیاری از مهاجران به دنبال اخذ ویزای کار مجارستان هستند.

از جمله شرایط مهم به اخذ ویزای کار در مجارستان دعوتنامه کاری از یک کارفرمای مجارستانی می باشد، به همین دلیل شخص متقاضی کار باید کلیه مدارک و رزومه خود را به موسسات کاریابی در مجارستان ارسال نماید تا از آن طریق بتواند کارفرمایی در کشور مجارستان بیابد که شخص متقاضی در مجارستان را دعوت به کار نماید. کارفرما برای استخدام نیروی کار در مجارستان باید به اداره کار مجارستان مراجعه کند. برای استخدام نیروهای خارجی، ابتدا باید در مجارستان جهت استخدام نیروی کار اعلام نیاز شود. درصورتی که نیروی کار مورد نظر در مجارستان یافت نشد، سپس در کشورهای اتحادیه اروپا آگهی می شود. چنانچه  شهروندی در حوزه اتحادیه اروپا نیز برای استخدام در این کار وجود نداشته باشد، اداره مجارستان مجوز استخدام افراد خارج از اتحادیه اروپا را صادر می کند.

مدرک دانشگاهی، سابقه کار مرتبط و تسلط به زبان مجاری یا انگلیسی از جمله مهم ترین عوامل برای موفقیت در دریافت پیشنهاد کار از مجارستان است. 

از جمله مشاغل پرطرفدار در مجارستان می توان به :

  • مدیر امور مالی، مدیر فروش، کارشناس توسعه بازار، تحلیل گر فنی بیمه
  • کارشناس مدیریت منابع انسانی، کارشناس ارشد حسابداری
  • کارشناس IT ، مدیر شبکه ، مدیر پروژه زیرساخت های ICT ، توسعه دهنده نرم افزار ، تحلیل گر امنیت نرم افزار و غیره اشاره کرد.

حقوق دریافتی در این کشور به طور میانگین از حداقل ۱.۴۰۰.۰۰۰ فورینت (واحد پول مجارستان) تا ۵.۷۰۰.۰۰۰ فورینت متغیر است.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

برای سرمایه گذاری در مجارستان می توان به روش های مختلفی مانند خرید اوراق قرضه و یا ثبت شرکت اقدام کرد.

برای مهاجرت به روش سرمایه گذاری خرید اوراق قرضه بایستی مبلغ ۳۰۰.۰۰۰ یورو برای خرید اوراق قرضه دولتی پرداخت کنید. این مبلغ به مدت ۵ سال بدون هیچ سود بانکی به فرد برمیگردد. با این روش شخص می تواند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود بعد از ۶ ماه اقامت دائم بگیرد. (توجه: این روش از سال ۲۰۱۷ به بعد دچار تغییرات شده و قوانین آن تغییر کرده است)

در روش ثبت شرکت که نسبت به روش سرمایه گذاری ارزان تر است، فرد بایستی یک شرکت یا کسب و کار کارآفرینی را در مجارستان راه اندازی کند که کارمندان آن شهروندان مجارستانی باشند. زمان انجام این روش کمتر از ۶ ماه به طول می کشد و هزینه ای حدود ۵۰.۰۰۰ یورو سرمایه اولیه لازم دارد. برای اخذ اقامت به این روش بایستی ۵ سال از فعالیت شرکت گذشته باشد و موسس شرکت که می تواند خود را به عنوان مدیر شرکت معرفی کرده باشد، بایستی ۹ ماه از سال را در مجارستان اقامت کرده باشد.

مهاجرت از طریق ازدواج

مطابق قوانین کشور مجارستان، هیچ محدودیتی برای ازدواج اتباع خارجی با شهروندان مجارستانی وجود ندارد. افراد از این طریق نیز می توانند سریعا نسبت به اخذ اقامت مجارستانی خود اقدام کنند. شرط اصلی برای ازدواج با اتباع مجاری ثبت رسمی ازدواج در دفاتر ثبت این کشور و ارائه سند ازدواج و همچنین تعهد شخص مجاری (چه مرد چه زن ) برای هزینه های زندگی اقامت شخص مقابل به مدت دو سال در مجارستان می باشد. لازم به ذکر است که با این شرایط،اقامت برای افرادی که با اتباع مجاری ازدواج کرده اند به ۳ سال تقلیل می یابد.

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت به مجارستان از طریق پناهندگی یکی از پر ریسک ترین روش های مهاجرت به این کشور است و می تواند عواقب غیر قابل جبرانی برای فرد پناهجو داشته باشد. همانطور که خودتان می دانید مسیر پناهندگی به هر کشوری پر از خطرات و ریسک های بسیار بالایی از جمله تعامل با قاچاقچیان و در اکثر موارد جعل سازی مدارک و سر کله زدن با اداره پلیس و مهاجرت است و احتمال موفقیت در اخذ پناهندگی کشور مد نظر تان نسبت به سایر روش های قانونی مهاجرت بسیار پایین تر است زیرا پناه دادن به هر پناهنده برای دولت کشورها بسیار هزینه زاست و آن دولت قوانین سخت گیرانه ای برای اخذ اقامت از طریق پناهندگی را وضع کرده است. با این حال در صورت قبولی شما بر طبق کنوانسیون پناهندگی کنوانسیون ژنو، کشور پناه دهنده موظف است حداقل امکانات مورد نیاز زندگی برای افراد پناهجو را فراهم نماید.

هزینه های زندگی در مجارستان

قبل از مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان حتماً در مورد هزینه های زندگی در این کشور تحقیق و اطلاعات بدست بیاورید. البته توجه داشته باشید که هزینه ها در مجارستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی حوزه شنگن بسیار پایین است.

این هزینه ها شامل هزینه های خوراک، پوشاک، مسکن، رفت و آمد و سلامت است، این هزینه ها در هر کشور به سبک زندگی فرد بستگی دارد و کاملاً متغیر است.

جمع بندی

به طور کلی کشور مجارستان یکی از ارزان ترین کشورهای شنگن و اتحادیه اروپا به شمار می رود و اخذ اقامت این کشور به منظوره تردد بدون محدودیت و بدون ویزا به سایر کشورهای اتحادیه اروپا است.

نرخ بیکاری و مالیات پایین و همچنین رونق اقتصادی و سطح خدمات آموزشی و درمانی این کشور را به یک مکان ایده‌آل برای مهاجرت تبدیل کرده است.

مهاجرت همیشه یکی از پر چالش‌ترین اقدامات در زندگی هر شخصی که دنبال موقعیت و فرصت بهتر در زندگی خود است، پس در انتخاب سرنوشت خود دقت کرده و از راهنمایی و تجارب دیگران استفاده کنید.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های ضروری با علامت (*) مشخص شده اند.