fafa جولای 6, 2021

افراد بسیاری در زندگی خود تصمیم به مهاجرت می گیرند. این افراد بر اساس اهداف، شرایط و موقعیت خود یک کشور را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند. آلمان یکی از این کشورهای محبوب برای مهاجرت است که به خاطر عواملی چون اقتصاد پویا، سیستم آموزشی با کیفیت، فرصت هایی کاری فوق العاده و آزادی های مدنی یکی از اولویت های مهاجران به شمار می رود.

آلمان که نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است در قاره اروپا واقع شده است، از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند، از جنوب با اتریش و سوییس و از شرق با لهستان و جمهوری چک  همسایه است. آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ ایالت است که این ایالت ها می‌توانند در برخی مسائل مستقل عمل کنند. آلمان با مساحت ۳۴۹٬۲۲۳ کیلومتر مربع است و حدود ۸۴ میلیون نفر پر جمعیت‌ترین کشور و یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

آلمان جزء حوزه معتبر شنگن است بدین معنی که با دریافت ویزای شنگن آلمان، امکان سفر به سایر کشورهای این حوزه از جمله سوئیس، سوئد، فرانسه و سایر ۲۶ کشور این حوزه را خواهید داشت. البته باید به این نکته توجه کرد که ویزای ویزای شنگن آلمان برای اقامت های کوتاه مثل توریستی، بیزینس یا درمان و یا حضور در محافل و همایش هاست اما ویزای ملی آلمان مثل ویزاهای تحصیلی، کاری و یا سرمایه گذاری برای اقامت طولانی تر در نظرگرفته می شود. در ضمن هزینه درخواست این دو ویزا نیز با هم متفاوت است.

انواع مهاجرت به آلمان

در حال حاضر انواع مختلف مهاجرت بنابر هدف و شرایط افراد به چند دسته اصلی تقسیم می شود:

مهاجرت از طریق تحصیل

آلمان دارای مراکز علمی و دانشگاهی معتبری است که خیلی از علاقه مندان به تحصیل در اروپا را به خود جلب کرده و سالانه افراد بسیاری برای تحصیل در آلمان به این کشور مهاجرت می کنند.

با اینکه تحصیل در این کشور حتی برای دانشجویان بین المللی رایگان است ولی دانشگاه های خصوصی این کشور از دانشجو حدود ۴۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰ یورو بابت هزینه دانشگاه هزینه دریافت می کنند.

برای ورود به دانشگاه های آلمان علاوه بر بورسیه شدن نیاز به مدرک آیلتس با نمره ۶.۵ به بالا و یا تافل با نمره ۹۰ به بالا، مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 به بالا، پشتوانه مالی و سن مناسب با توجه به مقطع دانشگاهی می باشد.

دولت آلمان به دانشجویانی که در این کشور مشغول تحصیل هستند اجازه کار نیز داده است. دانشجویان می توانند ۹۰ روز از سال را تمام وقت یا ۱۸۰ روز در سال را نیمه وقت مشغول به کار باشند و درآمد داشته باشند.

هزینه زندگی برای یک دانشجو در کشور آلمان ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ یورو در ماه خواهد بود این هزینه شامل خوراک، پوشاک، محل خواب و غیره می باشد.

یک دانشجوی خارجی امکان اقامت پس از تحصیل در آلمان را خواهد داشت، این فرصت در برخی مواقع به مدت ۶ تا ۱۸ ماه به دانشجو داده می شود که پس از فارغ التحصیلی در این کشور یک موقعیت شغلی پیدا کند تا سپس بتواند اقامت خود را تبدیل به اقامت شغلی و در نهایت اقامت دائم آلمان کند.

برخی از برترین دانشگاه های این کشور شامل:

  • دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich (TUM))
  • دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg University)
  • دانشگاه مونیخ (University of Munich)
  • دانشگاه آلبرت-لودویگز فرایبورگ(Albert Ludwig University of Freiburg)
  • دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ  (Ludwig Maximilians University Munich(LMU))
  • دانشگاه آزاد برلین  (Freie Universität Berlin)و … می باشند.

مهاجرت از طریق اشتغال

یکی از راه های اخذ اقامت آلمان از طریق اشتغال در این کشور است که به دو صورت امکان پذیر است.

شرایط یافتن کار در آلمان برای حالت اول بدین صورت است که ابتدا آگهی استخدامی به مدت ۳ ماه در آلمان درج شود و اگر شخصی یافت نشد، ۳ ماه دیگر در اتحادیه اروپا درج می شود، اگر باز هم شخصی برای شغل مورد نظر یافت نشد در این صورت آگهی برای کشورهای خارج از اتحادیه اروپا درج می شود.

حالت دوم بدین صورت است که با گرفتن یک ویزای جستوجوی کار که یک ویزای کوتاه مدت است، شما اجازه این را خواهید داشت که در طول مدت ۶ ماه اقامت خود در کشور آلمان به دنبال کار مورد نظر خود بگردید. در صورت پیدا کردن شغل مورد نظر، این ویزا به ویزای کار تغییر کرده و به شما اجازه اقامت در این کشور داده می شود. اگر هم در طول مدت ۶ ماه نتوانید جایی مشغول به کار شوید، ویزای شما تمام می شود و بایستی به کشور خود برگردید.

داشتن عواملی چون سابقه خوب کاری، سن کمتر از ۴۰ سال، مدرک فنی وحرفه‌ای و همچنین مدرک زبان آلمانی و یا آیلتس یا تافل میتواند به شما در دریافت ویزای اشتغال مؤثر باشند.

از جمله شغل هایی که در کشور آلمان مورد نیاز است نیز می توان به انرژی و الکترونیک، مکانیک و مهندسی خودرو و فلزات، ساخت و ساز تجهیزات، فناوری اطلاعات، پردازش داده ها، حسابداری، مهندسی برق، بهداشت، درمان و مراقبت، ساخت و ساز ساختمان و جوشکار اشاره کرد.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یا کارآفرینی

یکی از روش های مهاجرت به آلمان از طریق کارآفرینی یا سرمایه گذاری در این کشور است که می توانید با پست سر گذاشتن برخی شرایط مانند دانش زبان انگلیسی یا آلمانی، آشنایی با بازار کار در آلمان و … در مدت ۳ الی ۵ سال اقامت دائم این کشور را هم برای خود و هم خانواده خود (همسر و فرزندان زیر ۱۶) بدست بیاورید.

توجه داشته باشید که حداقل سرمایه برای سرمایه گذاری یا کارآفرینی نباید کمتر از ۲۵۰ هزار یورو باشد. همچنین برای شروع یک تجارت در آلمان، می بایست توجیه اقتصادی وجود داشته باشد و به اقتصاد کشور کمک کند. این تجارت مورد نیاز در کشور آلمان باشد و باعث اشتغال افراد تبعه آلمان در این تجارت نیز شود.

مهاجرت از طریق ازدواج

ازدواج در آلمان، همواره یکی از روش های اخذ اقامت و تابعیت این کشور بوده است. طبق قوانین ازدواج در آلمان، شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج این است که اگر شما به عنوان یک خارجی با شخصی که تابعیت کشور آلمان را دارد ازدواج نمایید، می توانید به اقامت کشور آلمان و پس از آن به تابعیت این کشور دست یابید.

فرد غیر آلمانی که قصد ازواج با تبعه آلمان را دارد و می خواهد که مراسم ازدواج خود را در کشور آلمان برگزار نماید، می تواند با اخذ ویزای توریستی به مدت ۳ تا ۶ ماه وارد کشور آلمان شده و برای برگزاری مراسم خود اقدام نمایند. سن ازدواج ۱۸ سال است اما افراد ۱۶ تا ۱۸ سال با اجازه والدین خود قادر به ازدواج هستند.

اگر فردی قبلا ازدواج کرده باشد و بخواهد مجدد ازدواج کند، به مدارکی برای اثبات اتمام ازدواج های قبلی مانند گواهی فوت همسر یا حکم طلاق نیاز دارد.

فرد غیر آلمانی که قصد ازواج با تبعه آلمان را دارد و می خواهد که مراسم ازدواج خود را در کشور آلمان برگزار نماید، می تواند با اخذ ویزای توریستی به مدت ۳ تا ۶ ماه وارد کشور آلمان شده و برای برگزاری مراسم خود اقدام نمایند. برای اخذ تابعیت آلمان از طریق ویزای ازدواج، فرد متقاضی می تواند پس از ۳ سال اقامت در این کشور با ارائه مدرک دال بر توانایی پرداخت هزینه های مالی خانواده خود و مهارت در زبان آلمانی اقدام به اخذ تابعیت کشور آلمان کند.

مهاجرت از طریق پناهندگی

پناهندگی یکی از نامناسب‌ترین روش‌های مهاجرت در جهان است، زیرا پناهندگان به صورت غیرقانونی وارد کشور مقصد شده و باید شرایط خاصی همچون اقامت در کمپ های پناهندگی را از سر بگذرانند. پناهندگان افرادی هستند که به دلیل شرایط سیاسی، اجتماعی و یا اعتقادی نامناسب در کشور خود، محبور به ترک آن شده و امکان بازگشت به آن را ندارند. تمامی پناهندگان به کشور آلمان باید ابتدا دلیل قانع‌کننده ای ارائه دهند که در صورت کافی نبودن دلیل و یا رد آن، به کشور خود بازگردانده می‌شوند.

روش های مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که می‌تواند بهتر، کم خطر و با آینده ای روشن همراه باشد، بنابراین  به شما پیشنهاد می‌کنیم پناهندگی به آلمان را از ذهن خود بیرون نمایید.

هزینه های مهاجرت به آلمان

در اکثر روش های مهاجرتی جهت دریافت ویزا یا انواع اقامت، فرد نیاز به ارائه مدرکی جهت اثبات تمکن مالی خود خواهد داشت، اگر کسی به عنوان کارآفرین، نیروی کار متخصص و یا جهت تحصیل و سایر روش های مهاجرتی و یا حتی ویزاهای کوتاه مدت اقدام کند، نیاز به تمکن مالی خواهد داشت که ثابت نماید در طول مدت اقامت خود از این پشتوانه مالی بهره خواهد برد و توانایی پرداخت هزینه های زندگی در مدت اقامت خود را دارد.

به عنوان مثال یک دانشجو برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان نیاز به اثبات تمکن مالی در زمان تحصیل خود را دارد که به گفته اداره مهاجرت آلمان هزینه زندگی برای یک دانشجو در یکسال حدود ۱۰۰۰۰ یورو می باشد و در صورتی که فردی بخواهد برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام کند حدود ۵۰۰۰ یورو تمکن مالی نیاز خواهد داشت. این هزینه ها شامل خوراک، پوشاک، محل استراحت، خرید کتب دانشگاهی و غیره میباشد که ممکن است این مبالغ با توجه به سبک زندگی افراد، برای گذراندن زندگی متغیر باشد.

جمع بندی

مهاجرت همیشه چالش های خاص خود را برای مهاجرین داشته است. پایین بودن مخارخ در آلمان نسبت به سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین به عنوان قطب صنعت در اروپا، آلمان را به کشور مناسب برای مهاجرینی کرده است که به دنبال کار، تحصیل و سرمایه گذاری می باشند.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های ضروری با علامت (*) مشخص شده اند.