fafa آگوست 12, 2021

مقدمه

آماده سازی آیلتس شامل درک قالب آزمون، نحوه نمره‌گذاری آن و برنامه ریزی برای دستیابی به نمره موردنظر است. بدین منظور، باید زبان انگلیسی خود را تقویت کنید، به تمرین مهارت‌های مربوط به آزمون بپردازید و قبل از ثبت نام در آزمون، در یک دوره‌ی آماده‌سازی آیلتس شرکت کرده تا پیشرفت خود را بررسی کنید.

آزمون آيلتس به‌صورت جنرال و آکادمیک برگزار می‌شود. تفاوت اساسی آیلتس آکادمیک و جنرال در شیوه‌ی آزمون گیری بوده که در دو بخش ریدینگ (reading) و رایتینگ (writing) با یکدیگر فرق دارند.

لیستنینگ (listening) و اسپیکینگ (speaking) در هر دو آزمون تفاوتی ندارد. در ادامه به توضیحاتی در مورد آماد شدن در این آزمون می‌پردازیم. پس تا انتهای این مطلب با ما باشید.

نحوه آماده شدن برای آزمون آیلتس

در ادامه به صورت موردی به آن اشاره می‌کنیم:

  •  فرمت و قالب آزمون را یاد بگیرید
  •  چگونگی نمره‌گذاری آزمون را بدانید
  •  در محاصره‌ی زبان انگلیسی قرار بگیرید
  •  برای یادگیری خود برنامه‌ریزی داشته باشید
  •  در یک دوره از کلاس آمادگی آیلتس شرکت کنید
  •  با نمونه سوالات تمرین کنید
  •  مهارت‌های آیلتس خود را کامل کنید
  •  پیشرفت خود را بررسی کنید
  •  در آزمون ثبت نام کنید

اصطلاحات آزمون آیلتس

 شما پیش از آمادگی برای آزمون آیلتس، باید بدانید که نمره مد نظر شما یا همان IELTS Band Score شما چیست؟ اکثر دانشگاه‌ها نمره ۶ و نیم به بالا را قبول می‌کنند. اگر می‌خواهید چنین نمره‌ای در آزمون کسب کنید، باید موقع آمادگی آزمون آیلتس، مهارت‌های لازم در جدول Band Score Scale and Descriptor را مورد بررسی قرار دهید. در این جدول، به‌منظور جداسازی نمره‌ها و مهارت‌های مورد نیاز برای آنها توضیحاتی ارائه داده است. مثلا نمره ۶ و نیم بین نمره ۶ و ۷ است و مهارت‌ها و توانایی‌های داوطلب در این سطح توضیح داده شده است. علاوه

بر این، برای هر کدام از مهارت‌ها جدول نمره وجود دارد، مثلا IELTS Reading Score که می‌توانید براساس آن، نمره Band Score را حدس بزنید.

ساختار آزمون آیلتس چگونه است؟

آزمون آیلتس در مجموع ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه زمان لازم دارد که در ادامه به هر کدام از بخش‌ها به‌صورت جداگانه می‌پردازیم:

  •  قسمت شنیداری یا لیسنینگ آن حدود ۴۰ سؤال است که که برای پاسخ دادن به سوالات آن ۳۰ دقیقه وقت در نظر گرفته شده است.
  •  قسمت آکادمیک خواندن و ریدینگ حدود ۴۰ سؤال است و ۶۰ دقیقه برای پاسخگویی به سوالات این بخش زمان در نظرگرفته شده است.
  •  بخش نوشتاری یا رایتینگ آکادمیک  ۲ موضوع را در بر می‌گیرد که در مدت زمان ۶۰ دقیقه باید پاسخ داده شود.
  •  برای قسمت گفتاری یا اسپیکینگ، بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه زمان داده می‌شود. در  حین آزمون این بخش، شما با یک آزمونگر، به صورت فیس تو فیس مکالمه خواهید داشت.

برای آمادگی آزمون آیلتس چه کاری انجام دهیم؟

قبل از هر کاری بهتر است در یک آزمون تعیین سطح شرکت کنید. چون دانستن اینکه شما در چه سطحی هستید، در انتخاب منابع، بسیار کمک کننده است. حداکثر زمانی که در طول روز به مطالعه اختصاص می‌دهید باید به گونه‌ای باشد که تمامی مهارت‌ها را پوشش دهد. فراموش نکنید که با شناسایی نقاط ضعفتان، آنهارا تقویت کنید و مهارت‌ها‌یتان را بهبود بخشید ( تنها با تمرین و تست‌های مکرر می‌توانید نقاط ضعف خود را بشناسید).  به مطالعه‌ی روزانه‌ی خود متعهد باشید و در عین حال از استراحت کردن هم غافل نشوید.

با در نظر گرفتن اینکه کل آزمون و ارزیابی مهارت‌ها در یک روز انجام می‌شود، باید در فرآیند آمادگی آزمون، سرعت مهارت خواندن و شنیداری خود را بالا ببرید. این امر، مستلزم مطالعه منابع مناسب، مداومت و پشتکار در مطالعه است.

منابع زیادی برای آمادگی در آیلتس وجود دارد که متقاضیان را در انتخاب منبع سردرگم می‌کند. پس در انتخاب منابع دقت لازم را به خرج دهید. آیلتس به ماهها (گاهی سالها!) کار سخت و هزینه‌های نسبتاً بالا برای آزمون نیاز دارد که به خودی خود، فشار زیادی به متقاضی (به ویژه در اولین آزمون) وارد می‌کند.

سه مورد اصلی و مهم برای قبولی در آیلتس: سطح عمومی زبان انگلیسی (آهسته)، مهارت‌های آزمون (متوسط) و دانستن نحوه نمره‌گذاری آزمون (سریع)

  • سطح عمومی زبان انگلیسی خود را ارتقا دهید

آیلتس یک آزمون زبان انگلیسی است‌، بنابراین‌، هرچه سطح بالاتری در انگلیسی داشته باشید، قادر به کسب نمره بهتری خواهید بود. اگر سطح انگلیسی شما به‌اندازه کافی بالا نباشد، صرفاً مطالعه مهارت‌های آیلتس و انجام تمرینات عملی کافی نخواهد بود. این مرحله، زمان‌برترین مرحله‌ی یادگیری زبان است که حداقل شش ماه طول می‌کشد.

  • مهارت‌های کامل آزمون را یاد بگیرید

آزمون آیلتس چهار بخش دارد:

نوشتن (Writing)، صحبت کردن (Speaking)، خواندن (Reading)، شنیداری (Listening).

هریک از این بخش‌ها دارای سوالات احتمالی مختلف بوده و هر یک از آنها نیازمند مهارت خاصی هستند باید به خوبی یاد بگیرید.

آزمون‌های لیسنینگ و ریدینگ، هر کدام دارای بیش از ۱۰ نوع سؤال مختلف هستند که همه‌ی این سوالات نیاز به استراتژی و مهارت‌های متفاوتی دارد. بیشترین تلاش شما برا آمادگی در آیلتس باید صرف یادگیری این مهارت‌ها شود و وقتی این مهارت‌ها با سطح بالایی از زبان انگلیسی عمومی ترکیب شوند، نمره‌ی خوبی کسب خواهید کرد. یادگیری این مهارت‌ها نسبت به یادگیری خود زبان، زمان کمتری می‌طلبد که حدود ۲-۳ ماه طول می‌کشد.

  • بدانید که آزمون چگونه نمره‌گذاری می‌شود

سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای بهتر شدن نمره‌ی شما این است که بدانید آزمون‌گرها دقیقاً چه می‌خواهند و همان را انجام دهید.

این مهارت هم به تنهایی کافی نیست و باید با سطح انگلیسی شما و مهارت‌های شما در آزمون ترکیب شود.

مراحل گام به گام موفقیت در آیلتس

  • هر چه زودتر برای آزمون آماده شوید و هر روز حواستان به پیشرفتتان باشد.
  • گرامر را به‌طور منظم و به‌صورت استاندارد یاد بگیرید.
  • همیشه ۴ مهارت‌ انگلیسی (گوش دادن، صحبت کردن، خواندن، و نوشتن) را تمرین کنید و از یادگیری هیچ کدام از این مهارت‌ها غافل نشوید.
  • اجازه دهید که زبان شما را احاطه کند و از هر فرصتی برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی، استفاده کنید.
  • دایره‌ی لغات خود را گسترش دهید. البته این کار فرآیندی تدریجی است و به مرور زمان و با یادگیری روزانه ۱۰ الی ۲۰ کلمه‌ی جدید حاصل خواهد شد.
  • به اخبار انگلیسی زبان گوش دهید و فیلم‌های مستند در هر زمینه‌ای به زبان انگلیسی ببینید.
  • به صورت تمرینی با انگلیسی زبانان در مورد خودتان صحبت کنید، می‌توانید در مورد موضوعاتی مانند سرگرمی، زندگی روزمره، خانواده، شغل، آرزوهایتان باهم به گفت و گو بپردازید.
  • بعد از اینکه در مهارت‌های زبان به یک حد بیسیک و پایه‌ای رسیدید، در یک دوره‌ی آمادگی آیلتس با یک مدرس تخصصی این آزمون شرکت کنید.
  • در انتهای مدت زمان آمادگی برای آیلتس و چند هفته پیش از زمان برگزاری آزمون، در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید تا با جو آن آشنا شده و آمادگی کافی برای شرکت در آزمون واقعی را بدست آورید.

سخن پایانی

تا اینجا در مورد آزمون آیلتس و آمادگی در آن توضیحات مختصری ارائه دادیم. اما پس برگزاری آزمون، معمولاً نمرات نهایی آن تا سیزده روز بعد اعلام می‌شوند. برای کسانی که به منظور آکادمیک آیلتس می‌گیرند، ارسال نتیجه‌ی آزمون بعد از اعلام نتایج به ۵ دانشگاه و موسسه تا یک ماه به صورت رایگان امکان‌پذیر است. اما پس از گذشت یک ماه یا ارسال به دانشگاه‌های بیشتر، باید هزینه‌ی ارسال مدرکتان را پرداخت کنید.

گرفتن مدرک در آیلتس کار راحتی نیست و به تلاش و کوشش مداوم و در کنار آن به استفاده منابع مناسب نیاز دارد. شما با کمک اپلیکیشن چند زبانه‌ی کافه زبان، می‌توانید توانایی‌های زبان خود را در هر سطحی بهبود بخشید و از آن به عنوان یکی از منابع آمادگی برای آیتلس استفاده کنید. پس همین الان آن را دانلود و بر روی گوشی خود نصب کنید و از مزایای متعدد آن بهرمند شوید.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های ضروری با علامت (*) مشخص شده اند.