fafa دسامبر 11, 2021

یادگیری هر موضوعی به تنهایی نیاز به نظم و انضباط خاصی دارد و یادگیری زبان فرانسه به صورت خودآموز نیز این قائله مستثنی نیست. علاوه بر نظم و انضباط که امری الزامی برای این موضوع است، یادآوری عوامل انگیزشی و آگاهی از سبک یادگیری نیز در امر یادگیری زبان کمک بسزایی می‌کند.

۷مرحله برای یادگیری خودآموز زبان فرانسه

از آنجا تمامی مراحل یادگیری بستگی به تلاش و کوشش شما دارد پس باید با توجه به زمان و شرایط خودتان، درس‌های خود را تنظیم کنید. بدین معنی که اگر برای یادآوری بهتر باید درست قبل از رفتن به خواب، چیزی را مرور کنید پس مطمئن شوید که لوازم و وسایل مورد نظرتان را در کنار رختخواب دارید یا اگر در سپیده دم بهتر یاد می گیرید، زنگ ساعت خود را بر اساس آن تنظیم کنید. یک کلمه سانسکریت به نام برهما موهورت (ब्रह्म-मुहूर्त)  وجود دارد که به زمانی در صبح که ذهن روشن است و می‌توانید به اوج قدرت تمرکز برسید، اشاره دارد؛ که معمولا یک ساعت و نیم قبل از طلوع خورشید زمان آن است. یافتن زمان مشابهی از روز برای تمرکز بر زبان فرانسه راهی ایده‌آل برای یادگیری زبان است. در ادامه به چند مرحله که باید قبل خودآموزی زبان فرانسه به آن بپردازید، اشاره می‌کنیم:

۱) چرا زبان فرانسه را انتخاب کردید؟

قبل از انتخاب کتاب، برنامه کامپیوتری یا هر وسیله دیگری، در مرحله اول دلیل یادگیری زبان فرانسه را مشخص کنید. آیا قصد دارید در یک کشور فرانسوی زبان کار کنید یا به آن سفر کنید؟ آیا علاقه‌مند به برخی از فرهنگی‌های مناطق فرانسوی زبان جهان هستید؟

آگاهی از این عوامل انگیزشی نه تنها به شما انرژی می‌دهد تا اطلاعات زیادی از دانش زبانی و فرهنگی را دریافت کنید بلکه شما را به سمت منابعی مؤثر نیز هدایت می‌کند. 

۲) چه نوع فراگیری هستید؟

جواب این سوال منجر به سوالاتی می‌شود که پاسخ به آنها هنگام مطالعه یک زبان جدید مفید خواهد بود و این سوالات شامل موارد زیر می‌شود:

آیا با سیستم‌ها، الگوها و پازل‌ها خیلی خوب کنار می‌آیید؟ آیا حافظه عکاسی دارید؟ آیا شما یک زبان‌آموز صوتی هستید یا یک زبان‌آموز بصری؟ 

دانستن اینکه چه نوع یادگیرنده‌ای هستید به شناسایی نقاط ضعف و قوت شما و روش‌های مؤثرتر برای شما کمک خواهد کرد.

۳) بر روی کدام جنبه از زبان میخواهید تمرکز کنید؟

مشخص کنید که می‌خواهید روی کدام جنبه از زبان تمرکز کنید. اگر می‌خواهید چیزهای زیادی را پوشش دهید، خوب است اما، مشخص کنید که می‌خواهید همه آنها را پوشش دهید تا بتوانید راهی برای نزدیک شدن به هر هدف از برنامه‌ خود ایجاد کنید.

مثلا برای صحبت کردن، مطمئن شوید که یک برنامه صوتی خوب با ویژگی‌هایی دارید که تلفظ و لهجه شما را تقویت می‌کند. نرم افزاری که می تواند صدای شما را ضبط کند یا حتی لهجه شما را تحلیل کند قطعا مفید خواهد بود و اگر چنین نرم‌افزاری امکان پخش صدا با سرعت‌های مختلف را داشته باشد که دیگر بهتر نیز می‌شود.

۴) از دسترسی به وسایل مورد علاقه برای یادگیری اطمینان حاصل کنید

خواندن و نوشتن همراه با تمرین امکان‌پذیر است، پس مطمئن شوید که متون مورد علاقه شما، مرجع‌‌هایی که به ساختارهای زبانی پایه کمک می‌کند و برنامه‌ای که به شما امکان پاسخ به سؤالات به همراه یک کتاب تکالیف را در اختیار داشته باشید. اگر کسی را در اختیار ندارید که شیوه ساختار جملات شما بررسی کند، می‌توانید از رایانه خود کمک گرفته و منابعی که شامل عبارات شما یا موارد مشابه است را جستجو کنید. مطمئن شوید که منابع شما قابل اعتماد هستند، معمولاً یک منبع دولتی مانند مؤسسات آموزشی مثل اتحاد فرانسه (Alliance Française) که یک موسسه بزرگ بین‌‌المللی است و یا دانشگاه پاریس کاملاً قابل اعتماد هستند.

۵)‌ یک روال عادی ایجاد کنید

ایجاد یک عادت معمولی روزانه بسیار مهم است چرا که شما را به مطالعه منظم عادت می دهد. اگر مطالعه نامنظم باشد، در این صورت تلاش بیشتری برای یادگیری زبان فرانسوی لازم خواهد بود.

با اینکه تمرین روزانه برای یادگیری ایده‌آل است ولی ممکن است انجام همیشگی آن امکان‌پذیر نباشد. همیشه سعی کنید جلسات خود را بیش از حد رها نکنید، زیرا اگر بین جلسات مطالعه بیش از حد فاصله انداخته شود ممکن است با این مشکل مواجه شوید که مجبور شوید همه چیز را از جلسه یا جلسات قبل مرور کنید.

۶) پیشرفت خود را بسنجید

اینکه بتوانید پیشرفت خود را اندازه‌گیری کنید دشوار است اما، می توانیم اینگونه بگوییم که امتحانات و آزمون‌هایی که در این راستا گرفته می‌شوند از بسیاری جهات می‌توانند معیارهایی برای میزان پیشرفت شما باشند. مزیت این نوع ارزیابی‌ها این است که شما را وادار می‌کنند تا برای چیزهایی که مشکل به نظر می‌رسند، مانند صرف افعال، جنسیت، و بندهای موصولی، تلاش زیادی انجام دهید.

۷) در طول روز و هر روز در یک زمینه یک فرانسوی زبان باشید

اگر بخواهید که تمام روز در یک زمینه فرانسوی زبان باشید و در دنیای فرانسوی زبان بدون وقفه حرکت کنید، قطعا تلاش بیشتری بایستی انجام دهید. این کار می‌تواند در ابتدا خسته کننده و طاقت‌فرسا باشد، زیرا نه تنها در تلاش برای تولید عبارات صحیح و منسجم با استفاده از صداهای متفاوتی که به آن عادت ندارید، هستید بلکه با دقت به تک تک نکات ظریفی که طرف مقابلتان می گوید گوش می‌کنید، کاری که بسیاری از افراد حتی در زبان‌هایی که از قبل می‌دانند نیز انجام نمی‌دهند.

اگر شما به صورت خودآموز زبان فرانسه را مطالعه می‌کنید و به طور مداوم خود را برای خوب گوش دادن و خوب دیدن آموزش می‌دهید، پس یک فرصت عالی برای توسعه این عادات در هر زبانی دارید.

اگر فرصت خودآموزی زبان فرانسوی در یک محیط فرانسوی زبان را داشته باشید، شما توانسته‌اید یک ترکیب ایده آل را فراهم کنید.

جمعبندی

آموختن زبان با توجه به مشکلات و عواملی که ممکن است در سد راه فراگیر قرار بگیرد به خودی خود او را دچار عدم رغبت در این راستا می‌کند. پس فرد بایست قبل از همه چیز انگیزه لازم را برای این کار داشته باشد. بعد از انگیزه تلاش و کوشش فرد است که می‌تواند او را در این ضمینه موفق نماید. درست است که کلاس و معلم نیز می‌تواند فرد را به آموزش و یادگیری ترغیب کند ولی این طور نیست که فراگیر حتما باید از این دو فاکتور استفاده کند و نتواند به صورت خودآموز زبان را یاد بگیرد.

در روش خودآموزی فرد بایستی تلاش بیشتری انجام دهد و با برنامه‌ریزی و تلاش برای اهداف، زبان اموز به راحتی می‌تواند به موفقت در این راستا دست یابد.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های ضروری با علامت (*) مشخص شده اند.